کشیدگی ردیف و محتوا

صادارت
چای و برنج

از مهم ترین غلات و اقلام غذایی جهان ، برنج است که برای نیمی از جمعیت جهان به عنوان یک غذای اصلی به شمار می آید . ده ها هزار نوع برنج در جهان وجود دارد که به طور کلی در دو گروه برنج «جاپونیکا» با نام علمی Oryza sativa japonica و برنج «ایندیکا» با نام علمی sativa indica جای میگیرند .

از گونه های ایرانی برنج میتوان به طارم ، چرام ، دابو ، صدری(انواع دم سیاه ، دم زرد ، دم سرخ) ، بینام ، علی کاظمی و.. اشاره نمود.

میزان کشت برنج در ایران :

رتبه اول : استان مازندران(۹۳۸۷۳۰٫۱۹) – رتبه دوم : استان گیلان(۷۴۱۲۴۱٫۹) – رتبه سوم : استان گلستان (۲۲۹۴۵۴٫۹۹) – رتبه چهارم استان فارس۲۲۶۲۹۶٫۷۲ از نظر میزان تولید قرار دارند .

در استان های مازندران و گیلان برنج مرغوب و در استانهای دیگر برنج های پرمحصول کشت می‌شود. در پارس‌ آباد مغان اغلب ارقام باکیفیت از لحاظ غنی بودن عناصر غذایی ( آهن، روی، کلسیم و… ) به علت گرم سیر بودن منطقه نسبت به سایر مناطق کشور از رتبه خاصی برخوردار میباشد . همچنین برنج بومی لنجان نیز از جمله برنج‌های معطر است که به نام برنج لنجان معروف بوده و در استان اصفهان یافت میشود .