کشیدگی ردیف و محتوا

به طور کلی چای مرغوب چایی است که به صورت ارگانیک تهیه شده باشد و تا حد امکان در آن از سموم شیمیایی استفاده نگردیده باشد. منظور از سموم شیمیایی همان آفت کش‌ها و سم پاشی‌هایی است که در راستای پرورش بوته های چای کشاورزان از آن‌ها استفاده می‌کنند. به طور کلی عوامل متعددی در مرغوبیت یک چایی تاثیر گذار است. یکی از اصلیترین عوامل این است که چای از کدام قسمت از برگ گیاه حاصل شده باشد. اصولاً هر چه چای از برگ‌های پایین تر یک گیاه تهیه شده باشد کیفیت پایین‌تر و قیمت مناسب تری خواهد داشت.

از چای مرغوب می توان به عنوان پر مصرف ترین چای ایرانی یاد کرد، محصولی که عمدتا از قیمت های بسیار مناسبی نیز برخوردار است. البته طعم مناسب و ایده آل چای ممتاز از دیگر دلایلی است که این محصول را به انتخاب اول طرفداران چای تبدیل می کند.

بررسی مشخصات چای مرغوب

چای در کشور ما محبوبترین نوشیدنی است که مصرف می کنیم. اصولا انتخاب و خرید چای یک چیز کاملا شخصی است و بر اساس سلیقه، ترجیحات و میل افراد متفاوت است. روند تشخیص چای خوب به این صورت است که پس از دم کردن باید بسته به میزان استفاده شده از آن رنگ دلپذیری داشته باشد. هنگامی که آن را به سمت دهان خود می‌آورید، درست قبل از اولین جرعه باید عطر خوشایند و طراوت آن را احساس کنید. همچنین اولین جرعه باید طعم خوبی و بیادماندنی بدهد.

روش های تشخیص چای مرغوب برای خرید

  • بررسی ظاهر چای

بهتر است همیشه پیش از خرید یک برند خاص از چای ابتدا به بررسی شکل و شمایل برگ آن دقت کنید. هر نوع خاصی از چای دارای برگی با شکل مختص به خود است. به طور کلی در راستای بررسی ظاهری برگ‌های چای شما باید به عواملی مانند سالم بودن برگ‌ها و عدم شکستگی آن‌ها دقت کنید و سپس ضخامت را مورد بررسی قرار دهید.

شما با بررسی ضخامت برگ‌چای می‌توانید متوجه شوید که آیا پای بیش از حد خشک شده است یا خیر. همچنین هنگامی که برگ چای را لمس می‌کنید نباید به سرعت پودر شود و باید شکل خود را حفظ کند. شما می‌توانید حتی از طریق بررسی شکل ظاهری چای به تازه بودن محصول مورد نظر پی ببرید. تنها کافی است تا به رنگ برگ چای دقت کنید؛ زیرا هرچه رنگ چای روشن تر باشد قطعا تازه تر است.

  • رایحه چای

دومین مرحله در شناخت چای مرغوب برای خرید بررسی رایحه آن است. بوی چای می‌تواند در مورد طعم آن چیزهای زیادی به ما بگوید. پس از دم کردن ریختن چای، عطر آن بستگی به درجه تخمیر دارد. برگ‌های چای نباید دارای بوی کربنی، خشکی، دودی یا هرگونه بوی دیگر باشند. اگر چنین بود این نشانه بارزی است که کیفیت برگ‌ها ممکن است پایین باشد. چای سبز باید دارای رایحه‌ای سبک ، تازه و آرامش بخش باشد. چای سیاه باید دارای رایحه ای شیرین و گلی باشد و بوی آن نباید به راحتی از بین برود.

  • مزه چای

نحوه تشخیص چای ایرانی اصل از طریق مزه آن است. چشیدن مزه چای مهمترین راه برای درک کیفیت چای است. طعم می‌تواند همه چیز را در مورد چای، مرغوبیت، کیفیت، تلخ یا شیرین بودن و طراوت آن به شما بگوید. اگر طعم چای خوشایند و متعادل باشد یعنی چای با کیفیت و خوب است، اگر طعم آن بیش از حد تلخ یا کپک زده باشد باید بلافاصله بفهمید که برگ‌های چای کاملا بی کیفیت هستند. به طور کلی چای خوب آن است که طعمش بعد از چشیدن مدت زمان قابل ملاحظه‌ای در دهانتلن ماندگار شود.

دیدگاه خود را ثبت کنید